Welk stijltype ben jij?

Existentialisme is een filosofische stroming die het individu centraal stelt: de mens maakt zijn eigen keuzes, creëert zijn eigen waarden, waarheid, stijl- en kledingkeuze.

De afgelopen decennia zijn er veel subculturen geweest met ieder een andere wijze van kleden. Punk en rock zijn hier uitgesproken voorbeelden van. Tegenwoordig zijn de stijltypes wat subtieler, al zijn het er nog steeds veel. Welk stijltype ben jij?

Bohemian

Dit is een hippe hippie-stijl waaraan een eigen, moderne draai gegeven wordt. In de basis bestaat het uit kleurrijke, zwierige kleding gecombineerd met grote, opvallende sieraden en accessoires. Jeans met wijde pijpen, uitlopende mouwen, wijdvallende jurken en lange rokken die neigen naar romantisch gecombineerd met zwaardere materialen als fluweel en leer. Naar voorbeeld van de ontwerpen en dessins uit de jaren ’60 en ’70. Het liefst originele vintage uit die tijd gecombineerd met eigentijdse items.

Casual

Trendy en comfortabel hebben de voorkeur bij de casual stijl. Mooie jeans met hippe shirts en sneakers is de traditionele outfit voor de casual vrouw. Vaak worden de traditionele items gecombineerd met stoere jacks, blouses en laarzen. Ook chino’s zijn veel gezien bij de casual look. Samen met streepjes en statement prints zijn er veel combinaties mogelijk om steeds weer met een verassende look voor de dag te komen.

City Chic

City chic is de meest populaire stijl onder de Nederlandse vrouwen. Het is een mix van klassieke en casual kledingstukken. Een mooie jeans met een chique blouse, blazer/jasje en pumps of een nette jurk met vestje en sneakers. Makkelijk ‘up- en down dressen‘ bij deze look, wat het geschikt maakt voor elke gelegenheid.

Creatief

Creatievelingen durven op te vallen en zijn niet bang voor verandering. Ze zijn niet echt volgers van de mode, eerder trendsetters! Kleding wordt veranderd naar eigen inzicht. Er worden onderdelen afgeknipt of toegevoegd. Tweedehands kleding in combinatie met design of opvallende modellen, prints en kleurcombinaties. Het is verwant aan de stijl Edgy.

Edgy

Vrouwelijk, maar dan stoer is de essentie van de Edgy stijl. Edgy is trendy, gedurfd, fashion-forward. Stoere dames in zwart, lederen items en denim. Maar ook mooie hakken en prints. Jurkjes met laarzen. Edgy types geven een eigen draai aan hun outfits en looks. “Living on the edge” past bij mensen die het lef hebben om helemaal zichzelf te zijn, om anders dan anderen te zijn. Net als bij Urban zie je bij dit kledingtype een stijlenmix.

Elegant

Dit stijltype vindt kwaliteit belangrijk, voornamelijk in de neutrale kleuren: wit, beige, bruin, camel, taupe, zwart of grijs. Ze dragen geen drukke dessins, strikjes en foezels. Centraal staat een eenvoudige belijning, degelijke materialen en een stijlvolle snit.

Klassiek

De klassieke kledingstijl wordt ook wel ‘Office-Chic’ genoemd. Dit kleding type heeft een goede pasvorm en luxueuze stoffen. Het is een combinatie van zakelijk en trendy. Als jouw kleding jarenlang meegaat, omdat jouw voorkeur uitgaat naar degelijk en tijdloos. Je draagt geen goedkope stoffen en je hebt een verzorgde en smaakvolle garderobe.

Natuurlijk

Natuurlijke materialen zoals wol, katoen en linnen. Als je een natuurlijk kledingstijl hebt, wil je er leuk en mooi uitzien maar er niet veel tijd aan besteden.

Preppy

De preppy stijl mixt klassieke kledingstukken met casual en sportieve items. Rokken, jurken en blouses in natuurlijke stoffen zijn favoriet. Preppy kenmerkt zich door ‘veilige’ pasteltinten, ruitjes en maritieme dessins. Chino’s en donkere jeans gecombineerd met poloshirts en jasjes geven een nette uitstraling. In de winter passen hier kabeltruien en vesten bij.

Romantisch

Vrouwelijke stijl van zwierige rokken, jurken met kant, prints, applicaties, bloemdessins. Dunne, transparante stoffen gecombineerd met glanzend materiaal. Tops en blouses die de vrouwelijke rondingen accentueren. Ruches en stijlvolle sieraden.

Dramatisch

Dit type valt op. Ze zijn graag het middelpunt van de aandacht. Daarbij past een extravagante, kledingstijl in contrastrijke kleuren en modellen. Met kant, imitatieleer, brokaat, grote bloemdessins. Zwart met rode rozen.

Sportief

Hierbij gaat het om een gezonde leefstijl. Een sportief persoon houdt van bewegen en kiest daarom voor een makkelijke kledingstijl, waarbij sportmerken een vast onderdeel zijn. Sneakers, makkelijke slippers, legging of sportbroek, T-shirt, jack of sweater.

Urban

Urban is geïnspireerd op de jaren ’90 Hiphop scene. Kenmerkend voor Urban is oversized kleding gecombineerd met strakke items. Skinny jeans met een hoody of omgekeerd: een boyfriend jeans met strakke top en jasje. Meestal een stoere look waarbij kledingstukken van zwaardere stoffen wordt gedragen. De urban look is bekend om het dragen van trendy merken.

BESTEL EEN SURPRISE BOX IN JOUW STIJL!

Wij zorgen voor een passende kleding surprise box!

In het contactformulier geef je aan:

  1. De kledingstijl waarin je jezelf het meeste herkent.
  2. Welke kledingstukken je het meeste draagt.
  3. Jouw maten.
  4. Jouw gegevens: naam, adres en mail
  5. Prijscategorie: 25 euro/ 50 euro/ 75 euro
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.