Een onderjurk?!

Je koopt een mooie jurk voor een speciale gelegenheid; een trouwerij van een goede vriendin of een receptie van je werk. Zeker nu we veel online kopen, is het steeds de vraag hoe een jurk zit als je deze in het echt aantrekt. Een onderjurk kan uitkomst bieden.

Van welk materiaal is de jurk gemaakt? Stretch tricot of jersey? Of synthetisch zoals acryl of lycra? Is het een gladde stof als satijn of zijde? Zit de jurk strak of valt de jurk wijd? Draag je een panty bij de jurk?

De onderjurk

Vroeger werd een onderjurk vooral onder wol gedragen, zodat het niet kriebelde. Ook omdat een onderjurk extra warmte biedt, wat prettig is in herfst en winter. Onderjurken waren antistatisch en onverwoestbaar sterk. Er zijn nog steeds mooie vintage exemplaren in omloop. In allerlei kleuren, dessins, applicaties en met kant. Een onderjurk is het ideale kledingstuk onder een rok of jurk. Ze zijn te koop in verschillende soorten, maten, materialen, merken en kleuren. Met verstelbare schouderbandjes of juist eenvoudige, effen modellen. Je kunt kiezen voor een onderjurk met kant aan de zoom, dat dan net een beetje onder de jurk uitkomt. Dit heeft net wat extra’s en een sexy uitstraling.

Een onderjurk beschermt de huid tegen irritatie op schurende plekjes bij het dragen van een strakke jurk. Een onderjurk geeft een glijdend effect onder een gladde jurk. Het effect van twee lagen op elkaar zorgt ervoor dat de jurk soepel valt, niet omhoog kruipt bij bewegen en oneffenheden vallen minder op. Ook als een jurk niet heel strak zit, tekent een panty of bh zich toch af… al ben je nog zo slank!

Verstevigend en camouflerend ondergoed

Een corrigerende onderjurk kies je om oneffenheden en huidplooitjes weg te werken. Corrigerend ondergoed is de laatste jaren erg populair. Logisch, want ze stroomlijnen het figuur.

  1. Shapewear rokken, hemdjes en broekjes om oneffenheden en extra kilo’s te camoufleren.
  2. Plak-bh met cups: deze zijn herbruikbaar en plak je op je borsten. Zo worden ze ondersteund zonder zichtbare band op je rug.
  3. De push-up bh zorgt bij een laag decolleté voor een sexy look.
  4. Nipple covers en fashion tape: covers om de tepels te bedekken, tape om alles bij elkaar te houden bij een jurk met een laag uitgesneden hals.

Onder een jurk van voile, dunne stof of een licht transparante jurk is goed gekozen ondergoed onmisbaar. Er zijn gehaakte jurken waar een onderjurk bij geleverd wordt, maar meestal moet je zelf een bijpassende onderjurk zoeken om je outfit mooier en stijlvoller te laten vallen. Het juiste ondergoed kiezen is belangrijk. Het maakt jouw outfit compleet.

Kortom, een onderjurk zorgt ervoor dat normale kleding aangenaam en comfortabel zit. Hierdoor geeft het je meer zelfvertrouwen, je hoeft niet steeds op te letten hoe je zit en staat. Ook als je na het feest de jurk uittrekt, is het fijn om je mooi te voelen in jouw ondergoed. Dat voelt verleidelijk en eerlijk is eerlijk, iedere vrouw wil zich zo voelen!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.