ARTI Retro & Fashion

ARTI Retro & Fashion is ontstaan uit de succesvolle verkoop van vintage kleding en hebbedingen. Het ondernemen begon twaalf jaar geleden en is uitgegroeid in deze webwinkel met een uniek aanbod. Mensen met een creatieve, vrije geest en een eigenzinnige lifestyle voelen zich thuis in onze bonte mix van nostalgie en klassieke bohemien, zowel qua kleding als in huis. De winkel bevindt zich in het buitengebied van Veghel en zal na de verbouwing openen.

Vintage

Bij ARTI Retro & Fashion vind je goede, gedragen kleding, vintage, upcycled vintage, “new old stock vintage” en vintage design.

Maar wat is nou precies vintage? Vintage kleding is minimaal dertig jaar oud en heeft de typerende kenmerken van een bepaalde periode. Zoals de jurken met klokkende cirkelrokken en petticoats uit de jaren vijftig, de minirok en psychedelische prints uit de jaren zestig, de romantische Laura Ashley en de oversized jasjes met brede schouders en slanke taille (powersuits) uit de jaren tachtig. Vintage kleding en schoenen zijn mooi en degelijk vervaardigd, soms met de hand. Designer vintage is uniek en zeldzaam en valt daarom in een hogere prijsklasse.

We doen aan upcycling en costumizing van vintage, dat wil zeggen dat kleding wordt aangepast en veranderd, soms naar de wensen van deze tijd. Het aanbod van ‘New old stock’ bestaat uit ongedragen vintage kleding, meestal een onverkochte partij uit oude opslag. ‘Retro kleding’ is gemaakt naar voorbeeld van vintage kledingstukken en is dus recent. Retro is dus reproductie in de stijl van een bepaalde periode. Het kledingstuk zelf is niet uniek omdat het vaak in grote aantallen nieuw wordt gemaakt. Denk aan merken als “King Louie” en “Tante Betsy”. Hoe vintage de kleding ook is, alles wordt met zorg gewassen of gestoomd en waar nodig gerepareerd.

Retro

Bij ARTI Retro & Fashion vind je antiek, retro, vintage en nieuwe artikelen en hebbedingen. Antieke meubelen zijn handgemaakt en 100 jaar oud. Vintage gebruiksvoorwerpen zijn ouder dan twintig jaar, dus gemaakt voor dit millennium. Retro is nagemaakte vintage vanaf het jaar 2000.